LEADER-projekt Etablering av funktionsytor

Totalt kommer 343 872 kr att läggas på denna aktivitet.

Tanken är att 10 personer ska kunna göra arbete på odlingsplatsen med liknande arbetsuppgifter samtidigt.

Tunnelväxthus och upphöjd plantering

Målet är att bygga ett tunnelväxthus och en upphöjd plantering utanför tunnelväxthuset. Tunnelväxthus och pallkragar för upphöjd plantering ingår.
92 ooo kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Arbetsyta under tak

Målet är att inreda del av tunnelväxthuset för att kunna hantera arbetet med omskolning och uppdrivning av plantor. Hyllor och förvaring, planteringsbord, material för plantering, och odlingsredskap (skottkärra, bredgrep, bredkratta, kratta, skyffeljärn, ogräsräffsa, bygelhacka, redskapsskaft, planteringsspade, spade, grep, skyffel) ingår.
61 000 kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Redskapsförvaring

Målet är att bygga en redskapsförvaring och köpa in redskap. Redskapscontainer inkl transport, redskap för beskärning och skörd (morakniv, skördekniv, sekatör med hölster, blomsax, hushållsvåg och våg), redskap för bevattning och rengöring (vattenkanna, vattenslang, dränkbar pump, hydrometer, murarhink och lövkorg) ingår.
73 000 kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Bikupor och biredskap

Målet är att anlägga en bigård. Bikupor och redskap för biodling ingår (ramar, bidräkt, handskar, svärmbräda, rökpust, kupkniv, biborste, honungsrörare, refraktometer).
29 000 kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Viltstängsel

Målet är att sätta upp viltstängsel. Viltstängsel, stolpar, sträckvajer och virke till stängseldörrar ingår.
34 500 kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Kompostområde och virke till odlingsramar

Målet är att anlägga ett kompostområde samt klä finare odlingsbäddar med ramar. Virke till bäddar och komposter, slamfärg till odlingsramar och komposter samt en rotationskompost med fundament och förankring i mark ingår.
21 100 kr av projektstödet kommer att gå till detta.

Övriga kostnader

Utöver kostnaderna ovan täcker även projektstödet övriga kostnader såsom vattencictern, vattenpump, elverk och bubbelväxthus som ska kunna monteras inne i tunnelväxthuset för att förvara tidiga vintersådder. 33 272 kr av projektstödet kommer att gå till detta.